눈으로 보기만해도 황홀해지는
아름다운 케이크의 모든 것, 케이크 마스터반!
케이크 데코레이션은 디자인에 너무 치중한 나머지 먹기에 거부감이 드는 형태가 되지 않도록 주의해야하는
섬세한 감각과 요령이 필요한 기술입니다. 케이크데코마스터반에서는 기존 베이킹 클래스에서는 배울 수 없었던
케이크 데코레이션 기술과 케이크 아이싱, 꽃짜기 기술 및 트렌디한 플라워 케이크와 앙금, 떡 케이크 만들기 레시피를
함께
습득합니다.
그외에도 데코레이션을 하기 위한 초코렛, 과일, 파우더 등의 사용법과 데코레이션 팁, 재료의 조화를
생각하는 맛과 디자인이 조화로운 완성도 높은 케이크를 만드는법을 교육하여 숙련된 케이크 마스터 양성을 목표로 합니다.
케이크 마스터 수업, 이런 분들께 추천합니다!
- 데코레이션 기술이 부족하신 분
- 케이크를 깊이 있게 배우고자 하는 분
- 케이크로 창업, 유학, 취업을 원하는 분
- 요리 스킬을 한 단계 올리고 싶은 분
강의목표
-
테마별로 고퀄리티 제과제빵 메뉴를 배워보고, 제과제빵에 대해
폭 넓게 이해할 수 있습니다. -
1:1 실습을 통해 요리를 실패할 것이라는 두려움을 없애고 품목에 대한
질의응답을 거쳐 강사진들의 다양한 요리 팁을 배웁니다. -
고급재료의 활용법과 실제 베이커리에서 판매되는 메뉴를 익혀
조리 고급자로 나아갈 수 있습니다. -
심화 과정을 통해 기초 조리 기술과 심도있는 고난이도의 조리기술까지
습득하여 다양하게 활용할 수 있습니다.
Lecture Overview
Start Dates | 59 Batch - Weekdays: 07/07 (Mon), Weekends: 07/12 (Sat) 60 Batch - Weekdays: 07/21 (Mon), Weekends: 07/26 (Sat) |
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Capacity | 20 persons |
Duration | 2개월 과정 |
Class Format | 주 5회(월~금) or 주 2회(토,일) 수업 |
Class Times | Morning / Afternoon / Evening / Weekend ※Please contact each branch for exact times. |
Show Your Cooking Skills with First Barista Academy!
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First for Me 1: Food Styling
Professional food stylists help plate main dishes, vegetables, fruits, mousse, and sauces beautifully,
creating harmonious displays like artwork. -
First for Me 2: Food Photo Studio
We provide a dedicated food photography studio with props and lighting setups for high-quality SNS-ready photos.
-
First for Me 3: Portfolio E-book
Students completing courses longer than one month receive a high-quality e-book portfolio, with optional printed versions available.
1:1개인 맞춤형
실기교육 순서
케이크데코마스터반에서
배울 수 있는 고난도 기술과
진행하는 레시피에 대한
맞춤형 실습을 진행합니다.
-
Step 1 메뉴 교육
조리법, 조리순서,
주의사항등 기초
교육진행 -
Step 2 강사 직접 시연
검증된 전문강사의
교육품목 조리
시연을 진행 -
Step 3 재료손질 및 기초
조리시연을 토대로
기초적인 재료손질 및
조리법을 교육 -
Step 4 1:1 개인별 실습
1:1 조리 실습으로
조리 중 어려움이
없도록 교육진행 -
Step 5 실전대비 피드백
수강생의 보완해야
할 부분을 체크하고
보완하도록 교정
First Cooking Academy Full-Time Instructors
We assign full-time instructors to ensure high-quality education and provide thorough student support.
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Yoon Sang-yeChef
Cooking is a gift of happiness.Yoon Sang-yeChef
- Culinary & Baking Trainer- Dessert Lead at The RestaurantDetail
- Full-time Culinary Instructor at Korea Culinary Arts Academy
- Dessert Coach at Jeonju Bibimbap Festival
- Dessert Coach at World Food Championship
- Dessert Coach at Korea International Cooking Competition
- Ran Cooking & Baking Classes in Frankfurt, Germany
- Gold Medal, 4-person Live Team, Korea International Cooking Competition
- Silver Medal, 4-person Live Team, Jeonju Bibimbap Festival
아트를 배우는 케이크 마스터 과정 커리큘럼
케이크의 기본부터 고난도의 데코레이션 기술을 익히고 싶어하시는 분들을 대상으로
데코레이션을 이해하기 위해 전문적이고 창의적인 심화 수업을 진행합니다.
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1회차
딸기 케이크
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2회차
딸기 쇼트 케이크
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3회차
블랙 포레스트 케이크
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4회차
당근 케이크
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5회차
화이트 초코 케이크
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6회차
홍차 쉬폰 케이크
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7회차
오페라 케이크
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8회차
망고 케이크
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9회차
코코넛 피칸 무스 케이크
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10회차
카라멜 무스 케이크
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11회차
산딸기 무스 케이크
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12회차
미니 초코 케이크
베이킹 클래스 최고의 수강생 작품
클래스 내에서 수업을 가장 잘 따라온 수강생들의 작품을 소개합니다!
클래스에서 퍼스트 수강생으로 뽑힌 학생분께는 쿠킹클래스권 1매를 증정합니다
My Academy,
Reasons to Choose First Barista Academy
Expert instructors and tailored education ensure student satisfaction.
- Reason 01 Veteran Full-Time Instructors by Course
Full-time instructors ensure quality education and attentive student care.
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Reason 02
Hands-on Ingredient Practice
Theory and one-on-one practice for better learning.
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Reason 03
Expert Seminars
Professional seminars offering career and exam tips.
Student Testimonials

5★★★★★
- Q. What motivated you to attend First Academy?
- I was lost about my career path and struggling with my major not fitting my aptitude. At that time, I suddenly thought I wanted to learn pastry and baking. Although I didn’t have a natural talent for cooking, I liked bread and cakes, so I chose this path. However, I felt overwhelmed and didn’t know where to start. I searched online randomly and visited academies in person, but I decided to enroll here because they seriously listened to my concerns, which built my trust.
- Q. What impressed you the most while attending First Academy?
- Due to personal reasons, there were times I couldn’t attend classes, but I was surprised that I could take make-up classes for the missed lessons. Thanks to the make-up classes, I didn’t fall behind and could participate normally in regular classes, which was very helpful.
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Very Berry Macaron by a Student of the Macaron Specialty Dessert Cafe Startup Course
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